Official clarification note #1
Reference No. KYR RFP 01/2016

Provision of travel management services (TMS) to the OSCE Center in Bishkek

A potential bidder asked the following questions about the tender to which OSCE Center in
Bishkek provided the below clarifications:

Question No.1
Section 6 of the TOR states:

“The payment for the services provided will be done by the CIB once per month, after
delivery of services and receipt of original invoice from the Travel Agent. The invoices and
supporting documents must be provided to the Travel Assistant within maximum 10
working days after the end of each month.” However, in the current situation with the air-
companies these payments terms can hardly be implemented. Is it possible to offer other
payment conditions under the contract in question?

Answer No.1

OSCE CIB can pay for the services two times per month. In properly justified cases more
frequent payments are also possible. This can be considered for each individual case. OSCE
CIB will try to reduce the period of payment as much as possible. However, it should be
understood that payment procedure at the OSCE requires time. Relevant corrigendum to
the tender dossier will be issued.



