Organization for Security and
Co-operation in Europe

Official clarification note #1

Reference No. RFP#: KYR-03-2017
Provision of Translation Services to OSCE Programme Office in Bishkek

A potential bidder asked the following questions about the tender to which OSCE Programme
office in Bishkek provided the below clarifications:

Question No.l1

Section 6 of the TOR states:

“Proposed translators may be invited for interview and language test”.

Does this condition apply only to interpreters or by saying ‘translators’ you refer to both
interpreters and translators?

We are based outside of Kyrgyz Republic; therefore, our translators would not be able to
come for an interview to Bishkek. Would there be a possibility to arrange this interview by
means of distance communication, if such is required?

Answer No.1

This option is not mandatory and relates to oral interpretations. In case the option is used and
the bidder is stationed outside of Kyrgyz Republic, online/distant interviews will be offered.



