
 
 

Date: 12 September 2019  
 

Clarification Note No. 1 
Invitation to Bid No. ITB/SEC/27/2019 – Supply, Implementation, 

Support and Maintenance of a Talent Acquisition Platform for the OSCE 

 
The Organization for Security and Co-operation in Europe has received request for 
clarifications from potential bidders.  In accordance with Article 25 of the ITB Document, the 
OSCE would like to provide the following clarification:  
 
Question 1: would it be possible to host in Ireland via Amazon AWS. Platform 
Requirements OSCE data, including backups and archive data, shall only be hosted in 
countries approved in advance by the OSCE.  The vendor must specify the planned hosting 
locations of their services. 
 

"The contractor should ensure that OSCE Data is maintained, stored and/or processed 
exclusively in countries where the privileges and immunities of the OSCE and its executive 
structures are recognized and where the inviolability of OSCE data is protected. These 
countries currently are: Austria, Czech Republic, Germany, Hungary, Italy, the Netherlands, 
Poland and Slovakia. 

If this requirement cannot be met then OSCE approval of the proposed hosting location is 
required (see previous requirement). 

 
Answer 1: “The OSCE prefers that the hosting location is in a country where the privileges 
and immunities of the OSCE and its executive structures are fully recognized and where the 
inviolability of OSCE data is protected. We also recognize that the list of such countries 
excludes several locations commonly used by cloud providers.  
The OSCE, however, will consider sound and responsive proposals from vendors who are not 
able to host in any of our preferred locations. In such cases, the proposed hosting location 
will be subject of assessment which would take into considerations the OSCE’s legal status in 
the hosting country, the type of data being stored and/or processed, and other information 
security concerns. Some of the aspects of these requirements could also be addressed at the 
stage of contract negotiations. It is possible that approval will not be granted for some 
locations. The OSCE cannot provide advance approval of hosting locations prior to thorough 
evaluation of the vendor responses, and especially in theirs functional and the non-functional 
responsiveness to our needs.” 

 
Question 2: The Excel documents are not fully accessible (column C) for populating data.  
 
Answer 2: The modified files are herewith attached:  

RFP-SEC-27-2019 – Annex D3 – Functional Requirements.xlsx 
RFP-SEC-27-2019 – Annex D4 – Non-Functional Requirements.xlsx  

https://jarvis.osce.org/sites/sec_pcu/drm/tndr/2019/27%20-%20RFP-SEC-27-2019%20-%20Talent%20Acquisition%20Platform/2.%20Bidding%20Process/Final%20Bidding%20Documents/RFP-SEC-27-2019%20%E2%80%93%20Annex%20D3%20%E2%80%93%20Functional%20Requirements.xlsx
https://jarvis.osce.org/sites/sec_pcu/drm/tndr/2019/27%20-%20RFP-SEC-27-2019%20-%20Talent%20Acquisition%20Platform/2.%20Bidding%20Process/Final%20Bidding%20Documents/RFP-SEC-27-2019%20%E2%80%93%20Annex%20D4%20%E2%80%93%20Non-Functional%20Requirements.xlsx
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