
CLARIFICATION NOTE –Version 1.0 

 

Issue Date: 29/06/2021 

Tender No: Reissued PRA RFQ 01/2021                                                                     

Subject: Provision of integrated library system (software as a service) incl. related services 
 
In regards to the re- issued PRA RFQ 01/2021 Provision of integrated library system (software as a service) incl. related services 
the OSCE would like to provide the following clarifications in regards to the raised clarification questions by participating suppliers: 

 

Nr. Type References Question Answer 

1 Technical  
 

TOR Optional 
Requirements para 2.17  
Security requirements 
 
(b) Two-factor 
authentication should be 
used to authenticate OSCE 
End Users, systems and 
devices connecting to the 
service. Multi-factor 
authentication is not 
required for non-
authenticated OPAC users. 
 

Can we assume that you already have some 2-
factor authentication system (RSA?) in place 
which supports CAS authentication method 
we intent to propose? 

It is correct OSCE is using RSA tokens for two-factor 

authentication but for this we will not use OSCE-owned 
tokens for non-OSCE systems. 

2 Technical  
 

TOR Optional 
Requirements para 2.17  
Security requirements 
 

Shall we disregard 2 factor authentication 

system you are already using and propose 

solution with building the 2-factor 

authentication?  

A separate authentication system should be used instead.  
An SMS one-time password is an acceptable solution. 
 
Two-factor authentication is listed as an ‘Optional’ 
requirement only. 
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